Grön gazpacho med chlorella

recept/gron gazpacho med chlorella 2418

Ingredienser:

  • 110 g romansallad
  • 110 g spenat
  • 3 hackade gröna lökar
  • 2 små gurkor, skalade och tärnade
  • 1 msk hackad persilja
  • 120 ml kokosgrädde
  • 470 ml vegetabilisk buljong
  • 1 tsk hackad mynta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • citronsaft
  • jungfruolivolja
  • 3 g chlorellapulver

Tillagning:

  1. Blanda romansallad, spenat, lök, gurka, chlorellapulver och persilja i en blender till en jämn massa.
  2. Lägg gradvis till buljong, kokosgrädde, mynta, salt och peppar.
  3. Blanda till en jämn, flytande konsistens.
  4. Kyl tills servering.
  5. Servera kall i skilda skålar och toppa med lite kokosmjölk, olivolja och citronsaft.

Tips: lägg till hackade grönsaker som dekoration.