Grönsakssamosa

recept/gronsakssamosas 2861

Ingredienser:

  • 1 rulle filodeg
  • 100ml kallt vatten
  • 50ml jungfruolivolja
  • 1 zucchini
  • ½ äggplanta
  • 2 morot
  • 1 gul paprika
  • Extra jungfruolivolja för grönsaker
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Tärna zucchini, äggplanta, morot och paprika.
  2. Stek de tärnade grönsakerna i en stekpanna i cirka 10 minuter med lite olja, tillsätt salt och peppar efter smak.
  3. Ställ ugnen på 190°.
  4. Blanda oljan med vattnet, pensla sedan ett ark med filodeg och vik två långsidor mot mitten tills du får en lång och mycket smal rektangel.
  5. Lägg en tesked av grönsaksfyllningen i ett hörn, vik hörnet över fyllningen, så att den korta sidan möter den långa sidan. Fortsätt vika tills hela rektangeln av filodeg är ihoprullad och slut sedan triangeln med en blandning av vatten och olja.
  6. Fortsätt tills du använt hela filodegen.
  7. Baka i 15 minuter eller tills dina samosas är gyllenbruna.