Räkwok med shiratakinudlar

recept/shrimp stir fry with shirataki noodles 3117

Ingredienser

  • 450 g shiratakinudlar
  • 1 msk kokosolja
  • 225 g räkor
  • 250 g broccoli
  • 60 ml varmt vatten
  • 1 liten morot, skalad och riven
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 2 msk soja (ev mer för smaksättning)
  • 1 msk ostronsås
  • 1/2 tsk socker

Instruktioner

  1. Häll av shiratakinudlarna.
  2. Skölj dem snabbt i kallt vatten.
  3. Förvärm en medium eller stor stekpanna med kokosoljan.
  4. Addera den vita delen av salladslöken, vitlöken och ingefäran till stekpannan.
  5. Woka i ca en minut.
  6. Addera broccolin och woka i ca två minuter.
  7. Häll över varmt vatten och låt koka så att broccolin mjuknar.
  8. Addera morötterna och woka i ytterligare 30 sekunder.
  9. Addera räkorna och woka tills räkorna blivit rosa.
  10. Addera de sköljda shiratakinudlarna.
  11. Häll i kryddorna och smaksättningen och rör om tills allt blandats.
  12. Addera mer soja om det behövs. Garnera med den gröna delen från salladslöken.
  13. Servera direkt.