Se alla Recept Maträtter

Spenattortilla med moringa och stekta grönsaker

recept/spenattortilla med moringa och stekta gronsaker 2425

2 portioner

Ingredienser:

Till tortillas:

  • 1 msk moringapulver
  • 950 ml färsk spenat
  • 250 ml majsmjöl
  • 2 msk jungfruolivolja
  • En nypa salt
  • 100ml vatten

Till fyllningen:

  • paprika
  • zucchini
  • 1 lök
  • edamamebönor
  • rädisor
  • 1msk jungfruolivolja
  • salt och peppar för smaken

Tillagning:

  1. Ånga spenaten ett par minuter över ett hett vattenbad. Låt stå i 5 minuter och mixa den sedan jämn.
  2. Häll mjöl och salt i en mellanstor bunke.
  3. Lägg till spenat, moringapulver och olivolja och blanda väl.
  4. Lägg gradvis till vatten, en matsked åt gången tills degen är mjuk. Om degen fortfarande är för torr kan du fortsätta att lägga till vatten, en matsked åt gången, tills degen är lätt att arbeta med.
  5. Dela upp degen i 4 lika stora delar och låt stå i kylskåpet i 30-40 minuter. Täck över med en kökshandduk.
  6. Värm lite olja i en stekpanna till medelhög temperatur.
  7. Ta en degbit och rulla den mellan två bitar bakplåtspapper så att du får en rund och tunn tortilla. Kavla den så tunn som möjligt med en kavel.
  8. Stek tortillan i ungefär en minut per sida, tills den blir gyllenbrun.
  9. Lägg den färdiga tortillan på ett fat och täck över med en pappershandduk. Stek resten av degen på samma vis.
  10. Låt tortillaplättarna vila under en kökshandduk medan du skär och steker paprika, zucchini och lök tills de är mjuka.
  11. Fyll tortillan med stekta grönsaker, toppa med bönor och rädisor och rulla ihop.
  12. Njut!